Loading Events
  • This event has passed.

12.10.2019, 2:00 pm5:00 pm

Lisen Rylander Löve

Uppsala Konstmuseum, Drottning Christinas väg 1E Uppsala, 752 37

Göteborgsbaserade Lisen Rylander Löve, med ett förflutet i experimentella Midaircondo, är internationellt verksam inom jazz, elektronika och ljudkonst.
Som saxofonist prisades Lisen Rylander Löve 2008 med Monica Zetterlunds stipendium och 2009 med Jazzkatten som årets nykomling, och hon har genom åren spelat med musiker som Lina Nyberg, Nils Berg, Fabian Kallerdahl och Johan Lindström. Idag är Lisen Rylander ett välkänt namn inom svensk jazz, inte minst genom sitt kreativa arbete med kvartetterna The Splendor och Here´s To Us som hon släppt ett flertal hyllade skivor med.
Som jazzmusiker kan Rylander dock inte beskrivas som särskilt lojal mot traditionella uttryck inom genren. Genom att mixa akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik skapar hon sina egna unika ljudvärldar. Första soloskivan Oceans släpptes tidigare i år och har beskrivits som en fusion mellan elektronika och jazz med inslag av experimentell pop. Här ges lika mycket utrymme till mörka beats och samplingar som till slagverk, röst och tenorsax.
Lisen Rylander Löve: Tenorsax, röst, live-elektronik
Plan 3 i utställningen The Non-Human Animal.

Fri entré