FRIM på Fylkingen #30 16.9.2021Vi är otroligt glada att återigen få välkomna er till Fylkingens lokaler! Denna kväll firar vi releasen för Gus Loxbos skiva Trådknaster, och bjuds även på ett unikt Ad Hoc-framträdande.

RING/TALP - AD HOC
Joel Ring - cello
Linnea Talp - voc, cittra, cello

TRÅDKNASTER - RELEASEKONSERT
Gus Loxbo – kontrabas
Henning Trollbäck – live illustration/performance
Entré: 100/80 (Medlem FRIM/Fylkingen)
Dörrar kl 19
Musik kl 20
Publiktak: 35 personer


GUS LOXBO

är aktiv inom den svenska scenen för jazz och experimentell musik. Spelar kontrabas, gitarr, såg, elektronik i grupper som Pombo, Silence Blossoms m.fl. med ett antal skivsläpp i ryggen (bl.a. på eget skivbolag). Verkar även som kompositör inom elektro-akustisk musik där han gärna samarbetar med sceniska uttryck som teater, dans och performance.
Gus har en bred musikalisk bakgrund med utbildning inom improvisation och jazz (Kungl. Musikhögskolan, Birka fhsk), klassisk profil (Icelandic Academy of the arts) och elektroakustisk komposition (EMS, Kappelsbergs fhsk).
I solodebuten ”Trådknaster” får vi ta del av dessa element sammanflätade i en och samma organiska kropp, kryddade med live-illustrationer som pryder omslaget av Henning Trollbäck.


HENNING TROLLBÄCK

är bildkonstnär och arbetar inom illustration och grafisk design. Han är utbildad på Konstfack och har bland annat gjort bokomslag, bilderböcker och frimärken. Signifikativt för hans arbete är ett stort fokus på hantverket inom bildkonst, och ett utforskande av tecknandet och avbildandet.
I mötet med Gus Loxbos soloprojekt "Trådknaster" föddes omedelbart en vilja att skapa en visuell tolkning av ljudbilden, först uttryckt på skivomslaget. Under spelning på Fylkingen kommer Henning Trollbäck uppträda med kritor och papper, och ge visuell form åt Gus Loxbos främmande ljudlandskap.


LINNEA TALP

är musiker och kompositör, baserad i Stockholm. Hon är verksam inom fältet för drone-influerad musik, och har under det senaste året arbetat med ett orgelprojekt vid namn Arch of Motion. Processen inleddes under ett residens på Ställbergs Gruva sommaren 2020, och har till stor del handlat om att försöka skapa en utvidgad musikalisk rörelse med utgångspunkt i andning och kroppslig närvaro. I sin praktik arbetar Linnéa utifrån långsamt föränderliga förlopp, musik med utrymme för subtila skiftningar i ljudbilden, där stor vikt läggs vid parametrar så som intonation och klangfärg. Våren 2020 släpptes hennes debutalbum COCHLEA, producerat tillsammans med MaxMåns Wikman och utgivet på Dubious Records (The Hanged Man, Swap Babies)JOEL RING (NO)

Joel Ring is a cellist, bassist and composer born in Växjö,
Sweden. He is now based in Oslo, working with artists from a wide
range of disciplines, and he has become a strong new voice on the
scene. His inspiration is wide-spreading, ranging from noise to
western classical music. He performs and work with bands such as
Andreas Røysum Ensemble, Wendra Hill, Hacker, Bêl and his own
sexet Joel and The Never-ending Sextet.
https://www.joelring.net
Kontakt

If you want to be in the calendar, please write to:
frimcalendar@gmail.com
booking requests & general enquiries:
frim@frim-stockholm.se
FRIM Mailing List